Financiele Planning

Uw financiële wensen en doelstellingen kunnen tijdens uw leven variëren. Uw kinderen gaan studeren, u koopt een andere woning, u gaat met pensioen. Dit zijn mooie gebeurtenissen, maar u moet wel voorbereid zijn op deze gebeurtenissen. Financiële planning is van grote waarde voor uw financiële huishouden. Het geeft u een helder totaalbeeld.

De taak van Roots Financieel Advies is het creëren van overzicht en inzichtelijk maken wat u allemaal nodig heeft om uw wensen en doelstellingen te realiseren.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

ONAFHANKELIJK FINANCIEEL ADVIES

Financiële planning

Levensmomenten privé

 Het meest belangrijke in een adviesgesprek is luisteren. Luisteren en doorvragen tot uw behoefte of vraag boven tafel komt. Hierbij luister ik naar uw gevoel en probeer ik een advies uit te brengen wat past bij uw gevoel. Uiteraard vergeet ik niet te kijken naar een mogelijk financieel of fiscaal voordeel voor u. Echter dit voordeel is in mijn advies niet leiden. Ik wil u iets adviseren wat bij u als mens past. Op deze manier hoop ik een langetermijnrelatie met u op te bouwen en van u als klant een ambassadeur te maken.

Levensmomenten zakelijk

Als (toekomstig) eigenaar van een bedrijf is dit bedrijf vaak uw levenswerk. U vertrouwt op uw medewerkers en bent trots op wat u heeft bereikt tot nu toe. Maar de meeste beslissingen neemt u alleen. Het kan dan prettig zijn voor u om met een deskundige zoals ik in gesprek te gaan om zaken die bepalend zijn voor de toekomst van uw bedrijf te bespreken. Doordat ik geen enkel belang heb bij een dienstverlener ben ik er alleen voor u. Ik adviseer u op onderstaande levensmomenten en adviseer u over de te volgen strategie, breng uw kansen in kaart en adviseer en spar met u over belangrijke beslissingen die u moet nemen. Het maakt hierbij niet uit of u net gestart bent of voor een overname staat. Of misschien denkt u wel na over het aantrekken van een financiering of over bedrijfsopvolging. U ontvangt van mij altijd een goed onderbouwd advies zodat u gefundeerd de juiste keuze kunt maken.

Levensmomenten prive / Levensmomenten zakelijk


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Financiële planning

Levensmomenten Prive

Samenlevingsvormen

Er is in mijn optiek geen fijner gevoel dan houden van elkaar en daarom besluiten te gaan samenleven. Door de roze bril van verliefdheid ziet de wereld er toch een stuk mooier uit. Vindt u niet? Bij een bruiloft komen er veel dingen kijken die u moet regelen. Het aanpassen van de financiële situatie blijft in veel gevallen vaak achterwege. Voor samenwoners is dit niet anders. Toch is het verstandig voordat u kiest voor duurzaam samenwonen, een huwelijk of een geregistreerd partnerschap stil te staan bij de gewenste en ongewenste gevolgen van de keuze die u hierbij maakt. Juridisch gezien maken deze keuzes veel verschil. Samen met u bekijk ik welke samenlevingsvorm het best bij u past.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij samenlevingsvormen van Roots Financieel Advies.

Samenlevingsvormen

Een eigen huis

Woont u of bent u van plan te gaan wonen in de regio Veldhoven? Uw eigen woning moet dan een plek zijn waar u zich veilig voelt. Letterlijk is dit zo maar ook zeker in financieel opzicht. Uw woonlasten vormen namelijk een belangrijk deel van uw inkomen. De hypotheek op uw woning is vaak een van de grootste financiële beslissingen die u tijdens uw leven zult nemen. Kleine verschillen per maand kunnen over de volle looptijd duizenden euro’s verschil uitmaken.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij een eigen huis van Roots Financieel Advies.

Een eigen huis

Gezinsuitbreiding

Woont u in de regio Eindhoven en bent u zwanger of is uw kindje pas geboren? Allereerst wil ik u en uw partner van harte feliciteren! Waarschijnlijk bent u zich al met volle teugen op de komst van uw kindje aan het voorbereiden en aan genieten van alles wat komen gaat. Tegelijkertijd is dit een goed moment om na te denken over de financiële toekomst van uw gezin.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij gezinsuitbreiding van Roots Financieel Advies.

Gezinsuitbreiding

Studie kinderen

Veel ouders en grootouders openen bij de geboorte van hun (klein)kind een spaarrekening voor hun (klein)kind. Bijvoorbeeld voor studie of voor de dag dat uw kind uit huis gaat. Veel banken en verzekeraars springen in op uw vraag en bieden hiervoor allerlei spaarproducten aan.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij studie kinderen van Roots Financieel Advies.

Studie kinderen 

Scheiden

Ruim een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Uit onderzoek blijkt dat ook in de regio Eindhoven een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Buiten dat dit veel emotie met zich meebrengt geeft het u ook een papieren rompslomp. Ook op financieel gebied moeten er veel zaken door u geregeld worden bij een scheiding. Er moeten contracten worden gesplitst of beëindigd worden. Dat kan juridische en fiscale gevolgen hebben. U bent vaak niet thuis in deze materie. Roots Financieel Advies geeft u inzicht in uw persoonlijke situatie bij een scheiding.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij scheiden van Roots Financieel Advies.

Scheiden en advies

Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschikt betekent dat u door ziekte of een handicap uw werkzaamheden niet meer of niet meer volledig kunt uitvoeren. Dit heeft voor vrijwel iedereen ingrijpende gevolgen. Niet alleen omdat u nu moet leven met iets dat u in uw activiteiten beperkt, maar ook omdat u fors getroffen zult worden in uw portemonnee.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij arbeidsongeschiktheid van Roots Financieel Advies.

Arbeidsongeschiktheid en advies

Ontslag

De benaming “Gouden Handdruk” bevat een positieve klank. Soms is dat het ook maar in de meeste gevallen leid een ontslag tot veel emotie en leed. En dan moeten er ook nog allerlei zaken door u op financieel gebied geregeld worden en dan vaak ook nog in een erg kort tijdsbestek voor uw arbeidsovereenkomst wordt ontbonden.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij ontslag van Roots Financieel Advies.

Ontslag en advies

Pensioen

Pensioen is een belangrijke en nieuwe fase in uw leven waarin er financieel gezien veel voor u veranderd. U moet nu echter al bepalen hoe u wilt dat uw pensioen er over vele jaren komt uit te zien. Pensioen is voor veel mensen ‘ver weg’ en dus is het erg makkelijk om nu geen beslissingen hierover te nemen. Dit is echter zeer onverstandig want uw pensioen duurt meestal toch een hele periode van uw leven.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over pensioenadvies van Roots Financieel Advies.

Pensioenadvies

Ouder worden

Mensen in Nederland leven tegenwoordig langer dan ooit. Door betere levensomstandigheden en gezondheidszorg worden u en ik steeds ouder. Kortom de vergrijzing neemt toe.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij ouder worden van Roots Financieel Advies.

Ouder worden

Overlijden

Jaarlijks overlijden er in Nederland ongeveer 135.000 mensen als gevolg van ouderdom, ziekte of een ongeval. Overlijden is een reëel risico dat iedereen dan ook loopt.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij overlijden van Roots Financieel Advies.

Overlijden en advies 

 


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financiele Planning

Levensmomenten zakelijk

Eigen bedrijf starten

Een eigen bedrijf starten is een droom van veel mensen. Steeds meer mensen nemen ook deze stap om voor zichzelf te beginnen.Een bedrijf starten begint met een idee. In uw hoofd bent u misschien al langer bezig met dit idee. Het is dan ook belangrijk om uw idee te bespreken met een ervaren adviseur zoals ik. Door mijn bancaire en bedrijfskundige ervaring bij diverse banken opgedaan kan ik uw idee omzetten in concrete stappen. Het is gebleken dat overhaast van start gaan de grootste valkuil van een ondernemer is. Een goed idee verdampt namelijk niet en is over een paar weken nog steeds een goed idee. Neem dus snel contact met mij op wanneer u in de regio Eindhoven woont en voor uzelf wilt beginnen. Een eerste afspraak is voor u altijd gratis en vrijblijvend.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij het starten van een eigen bedrijf van Roots Financieel Advies.

Eigen bedrijf starten

Zakelijke risico’s

Als eigenaar van een bedrijf moet u en probeert u grip te houden op uw risico’s. Er zijn verschillende manieren hoe u kunt omgaan met deze risico’s.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij zakelijke risico’s van Roots Financieel Advies.

Zakelijke risico’s

Zakelijk krediet

Bij een bedrijf gaan de kosten voor de baten uit. Heeft u een mooi ondernemingsplan gemaakt? Bent u net gestart of juist hard aan het groeien? Het maakt niet uit in welke levensfase uw bedrijf zich bevind. U heeft bijna altijd wel een keer behoefte aan extra kapitaal.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij zakelijk krediet van Roots Financieel Advies.

Bedrijfsfinanciering

Pensioen

Als eigenaar van een bedrijf bent u waarschijnlijk liever met andere dingen bezig dan pensioen. Echter is pensioen een belangrijke en nieuwe fase in uw leven waarin er financieel gezien veel voor u veranderd. U moet nu echter al bepalen hoe u wilt dat uw pensioen er over vele jaren komt uit te zien.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over pensioenadvies van Roots Financieel Advies.

Pensioenadvies

Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid betekent dat u door ziekte of een handicap de werkzaamheden van uw eigen zaak niet meer of niet meer volledig kunt uitvoeren. Dit heeft vaak ingrijpende gevolgen voor u of uw gezin. Niet alleen de gevolgen van het leven met een ziekte of handicap zijn erg maar ook het feit dat u getroffen zult worden in uw portemonnee is erg vervelend.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over arbeidsongeschiktheid van Roots Financieel Advies.

Arbeidsongeschiktheid

Bedrijfsbeëindiging

Bij het stoppen van uw bedrijf komt veel kijken. U moet aan veel praktische zaken denken. Niet alleen de praktische zaken moet u niet over het hoofd zien, ook de fiscale zaken zijn hierbij erg belangrijk. De manier waarop u stopt bepaald hierbij de fiscale consequenties.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij bedrijfsbeëindiging van Roots Financieel Advies.

Bedrijfsbeëindiging

Overlijden

Heeft u een eigen bedrijf of heeft u samen met iemand een eigen bedrijf dan is het belangrijk na te denken over de situatie die er ontstaat als u of uw compagnon komen te overlijden. Dingen waar u over na moet denken zijn: naar wie wilt u dat het bedrijf gaat als u komt te overlijden? Hoe voorkomt u dat uw levenspartner in de financiële problemen raakt als u komt te overlijden? Wanneer uw bedrijf is gevestigd in de regio Eindhoven is een eerste afspraak altijd gratis en vrijblijvend voor u.

Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over advies bij overlijden van Roots Financieel Advies.

Overlijden


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP