Studie kinderen

Veel ouders en grootouders openen bij de geboorte van hun (klein)kind een spaarrekening voor hun (klein)kind. Bijvoorbeeld voor studie of voor de dag dat uw kind uit huis gaat. Veel banken en verzekeraars springen in op uw vraag en bieden hiervoor allerlei spaarproducten aan.

Het is belangrijk om een vast bedrag per maand te sparen voor uw kind. Maar nog belangrijker is om te bekijken wat u werkelijk kunt of wilt missen. Over 10 jaar kost een HBO studie naar verwachting € 16000,- per jaar. Ik hoef u denk ik niet te laten zien wat de noodzaak dus is van sparen. Wanneer u woonachtig bent in de regio Eindhoven en inzicht wil hebben in de kosten en de gevolgen van de studie van uw kinderen breng ik deze samen met u in kaart.


Bij Roots Financieel Advies bent u aan het juiste adres voor onafhankelijk financieel Advies in de regio Eindhoven. Wilt u uw kinderen laten studeren? Wenst u inzicht te hebben in de kosten van een studie en de gevolgen voor uw bestedingen? Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

studie kinderen

 Uw wilt toch ook dat uw kind straks kan gaan studeren?

Een studie is over tien jaar minstens drie keer zo duur dan op dit moment. Om hier op voorbereid te zijn is het belangrijk nu de juiste keuzes te maken. Op de onderstaande gebieden beantwoord ik al uw financiële vragen en kan ik u zekerheid, rust en veiligheid bieden.

Kosten studie Eindhoven /  Sparen  /  Schenken / Veelgestelde vragen

 


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Wat kost studeren?

Naast de keuze welke opleiding uw kind gaat doen, staat uw kind misschien ook voor de keuze om op kamers te gaan. Wanneer uw kind op kamers gaat bereken ik voor u wat deze kosten dan zijn. Dit vertaal ik naar een financieel plan zodat u steeds zicht blijft houden op uw financiële situatie.

Naast collegegeld moet er rekening gehouden worden met kosten voor levensonderhoud en verzekeringen. Voor uitwonende studenten vormen woonlasten een grote kostenpost. Een uitwonende student moet rekening houden met: huur, boodschappen, studieboeken, vervoer, ontspanning, sport, kleding en schoenen, zorgverzekeringen, verzekeringen en telefoon. Wanneer u als ouder van plan bent deze kosten te betalen voor uw zoon of dochter is het wel handig vooraf te weten waar u aan toe bent.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Sparen

Uw keuze voor een spaarproduct hangt nauw samen met de vraag of u tussentijds over het geld wilt blijven beschikken of dat u ervoor kiest om maandelijks een vast bedrag te sparen.

U kunt bijvoorbeeld sparen op een spaarrekening. Veel ouders kiezen ervoor om de kinderbijslag apart te zetten Als u krap zit kunt u er dan voor kiezen om even niet meer te sparen. Het is mogelijk om de rekening op uw eigen naam te zetten of op naam van uw kind. In het laatste geval kan uw kind op zijn of haar achttiende verjaardag vrij over het geld beschikken en heeft u geen zeggenschap meer.


Roots Financieel Advies heeft bij geen enkele aanbieder van spaarrekeningen een belang. Daarom adviseer ik altijd vanuit uw belang. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Schenken

Veel mensen willen kun kinderen of kleinkinderen regelmatig of eenmalig een bedrag schenken. Over schenkingen die uitkomen boven de jaarlijkse vrijstelling moet uw kind belasting betalen. Fiscaal gezien valt er veel voordeel te behalen voor u als u op een slimme manier omgaat met sparen en schenken. U ziet wel dat de keuzes die u moet maken bij de geboorte doorslaggevend kunnen zijn bij het bereiken van een uiteindelijk resultaat. Wanneer u woonachtig bent in de regio Eindhoven is het dan ook goed om u bij deze keuzes te laten voorlichten door mij.

Roots Financieel Advies is het onafhankelijk financieel advieskantoor van de regio Eindhoven. Bent u van plan om te gaan schenken? Heeft u vragen over schenken? Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

 

 

 

Veelgestelde vragen

Om u te laten zien wat ik eventueel voor u kan betekenen heb ik de meest gestelde vragen van mijn klanten uit de regio Eindhoven omtrent de studie van kinderen hieronder voor u beschreven.

  • Welke spaarvorm is in ons geval het beste?
  • Hoeveel mogen wij belastingvrij schenken aan ons (klein)kind?
  • Is het mogelijk om te sparen en schenken zonder belasting te betalen?
  • Wat kost een studie of opleiding in de regio Eindhoven?

 

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

  • Wij wonen in Veldhoven. Heeft mijn kind recht op studiefinanciering of een aanvullende beurs?
  • Welke kosten komen er kijken bij het op kamers gaan wonen in Eindhoven?
  • Hoeveel mag uw kind verdienen met een bijbaan?

 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen