Starter

Spannend! Je staat op het punt je eerste huis te gaan kopen! Je eigen woning moet natuurlijk een plek zijn waar je je veilig voelt. Je gaat misschien wel de grootste investering van je leven aan. Kleine verschillen per maand kunnen over de hele looptijd soms wel duizenden euro’s verschil uitmaken.

Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het kopen van een huis? Je zit misschien wel met vragen zoals: hoeveel kan ik lenen? Wat is een hypotheek? Welke vormen zijn er? Speciaal voor jou als starter bied ik gratis en vrijblijvend aan om een oriëntatierapport op te stellen met daarin je mogelijkheden. Daarnaast leg ik je in begrijpelijke taal uit, hoe het oriëntatierapport tot stand is gekomen. Heb je een keer een extra afspraak nodig? Dat is voor mij geen probleem en zonder extra kosten natuurlijk.


Wil je weten of ik iets in jouw situatie kan betekenen. Ik geef startersadvies op het gebied van hypotheken in de regio Veldhoven. Ik sta je graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met je.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk hypotheekadvies

Eerste huis kopen regio Veldhoven.

Jij wilt toch ook zeker weten dat de grootste financiële beslissing van jouw leven goed is? Of niet?

Waar krijg jij mee te maken en wat moet jij zeker niet over het hoofd zien. Globaal schets ik hieronder voor jou de stappen die jij doorloopt als jij een huis koopt. Ik kan en zal jou begeleiden bij deze stappen.

Stap 1 Wat kun jij  lenen?

Ik bereken voor jou wat jij maximaal kunt lenen en wat jij maandelijks kwijt bent aan hypotheek. Dit verwerk ik in een oriëntatierapport. Ik stel dit rapport voor jou gratis en vrijblijvend op.

Stap 2 Een woning zoeken.

Jij gaat zelf of via een makelaar op zoek naar een geschikte woning. Ook kun jij gebruik maken van de aankoopbegeleiding die Roots Financieel Advies biedt.

Stap 3 Advies en aanvraag hypotheekoffertes

Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Ik adviseer jou en ga op basis van prijs en kwaliteit op zoek naar de beste aanbieder. Ik adviseer jou bij de keuze tussen aanbieders en bemiddel vervolgens bij de aanbieder van jouw keuze.

Stap 4 Koopcontract

Als jij het eens bent over de prijs van de woning teken jij samen met de vorige eigenaar een voorlopig koopcontract. Na het ontvangen van dit koopcontract heb jij nog drie dagen wettelijke bedenktijd.

Stap 5 Taxatie woning

De taxateur van jouw keuze stelt de waarde van de woning vast en stelt hiervoor een taxatierapport op. Ik vraag dit taxatierapport gratis voor jou aan.

Stap 6 Bouwkundige keuring

Jij kunt ervoor kiezen een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Je weet dan of de woning verborgen gebreken heeft.

Stap 7 Bankgarantie

Als de koopovereenkomst is gesloten vraagt de vorige eigenaar jou meestal om een waarborgsom of bankgarantie te betalen.

Stap 8 Tekenen hypotheekofferte

Ik geef jou aan welke documenten de hypotheekverstrekker nodig heeft om de hypotheek af te kunnen sluiten. Als ik deze documenten heb ontvangen kan er beoordeeld worden of de hypotheek kan worden verstrekt.

Stap 9 Overdracht woning

Als de hypotheek en leveringsakte zijn ondertekend ben jij officieel eigenaar van de woning.

NHG Belastingen  / Starterslening / Starterslening Veldhoven / /Koopgarant / Veelgestelde vragen   


Wilt je weten of ik iets in jouw situatie kan betekenen of heb jij vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta jou graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met jou. Deze eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend voor jou. 

Startershypotheek en NHG

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft je een garantie voor de terugbetaling van je hypotheek. Wanneer jij jouw hypotheek niet meer kunt betalen bestaat er de mogelijkheid op een restschuld. Deze restschuld kan onder voorwaarden worden kwijtgescholden.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een hypotheek met NHG. Om een garantie te krijgen moet jij voldoen aan aparte voorwaarden, zoals:

 • Een maximum bedrag aan hypotheek
 • Voldoen aan normen van het Nibud

Een hypotheek met NHG geeft jou een lagere rente. De hypotheekverstrekker heeft namelijk de zekerheid van aflossing van jouw lening. Jij hebtt de zekerheid van aflossing. Bij verkoop blijf jij niet met een restschuld achter. Voor het afsluiten van een hypotheek met NHG betaal jij wel een percentage aan afsluitkosten over het hypotheekbedrag aan het waarborgfonds. Voor jou zijn deze kosten wel aftrekbaar.


Wil jij weten of ik iets in jouw situatie kan betekenen of heb jij vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta jou graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met je.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Startershypotheek en belastingen

Als u een eigen huis koopt krijgt u ook te maken met belastingen. U betaalt als koper 2% overdrachtsbelasting en onroerendezaakbelasting aan de gemeente. Ook vindt de belastingdienst dat wanneer u een eigen woning heeft u een voordeel heeft ten opzichte van iemand die huurt. Dit noemt men het eigenwoningforfait. Dit moet u bij uw bruto inkomen optellen.

U mag ook bepaalde kosten aftrekken. Afsluitkosten, taxatiekosten, hypotheekrente en advieskosten kunt u allemaal aftrekken.


Gaat u voor de eerste keer een huis kopen en u wilt een gedegen advies waar u niet teveel voor betaald?  Ik geef advies aan starters in de regio Veldhoven. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Starterslening en startershypotheek

Een starterslening is niet hetzelfde als een startershypotheek. Een starterslening is een 2e hypotheek voor de aankoop van je huis. Deze 2e hypotheek loopt naast je 1e hypotheek. Is jouw huis duurder dan hetgeen jij aan hypotheek kunt lenen met een startershypotheek dan kun je met een starterslening het verschil overbruggen. De Starterslening bedraagt meestal maximaal 20% van de koop(aanneem)som.

 


Wilt u weten of ik iets kan betekenen voor u wanneer u van plan bent een woning via Slimmer kopen te kopen? Ik geef hypotheekadvies aan starters  in de regio Veldhoven.  Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. Deze is voor u altijd gratis en vrijblijvend.

 

 

De woningbouwvereniging bepaalt voor welke korting jij maximaal in aanmerking komt. Die maximale korting staat vooraf vast en is afhankelijk van het type woning. Je kunt ook kiezen voor een lagere korting dan het aangegeven maximum. In dat geval deel jij voor een groter deel in de toekomstige waardeontwikkeling. Welk deel van de waardeontwikkeling bij verkoop voor jou is, hangt af van de korting die jij bij aankoop ontving. Het bedraagt echter op zijn minst de helft van de daadwerkelijke waardeontwikkeling. De verkregen korting komt altijd volledig terug naar de woningbouwvereniging.

 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Starterslening Veldhoven

Wanneer u voor de eerste keer een woning wilt kopen maar de hoge woonlasten u tegenhouden kan de starterslening voor u een uitkomst zijn.  Roots Financieel Advies geeft starters advies in de regio Veldhoven. Op deze manier kunt u toch de woning kopen die u op het oog heeft. De starterslening wordt u aangeboden door de gemeente waar u een woning wilt kopen en het stimuleringsfonds volkshuisvesting en overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u maximaal bij de bank kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie. De starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u in principe rente en aflossing.

De gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt uw gemeente de maximale hoofdsom van de starterslening die u kunt krijgen.

Op dit moment kunt u een starterslening aanvragen voor woningen gelegen in de volgende gemeentes rondom Veldhoven:

Eindhoven, Veldhoven, Oirschot, Geldrop, Heeze-Leende, Bladel, Bergeijk, Valkenswaard, Cranendonck, Helmond, Nuenen, Laarbeek, Son en Breugel, Best, Sint Oedenrode, Gemert – Bakel, Hilvarenbeek.

Vraag mij naar de mogelijkheden bij de aankoop van een woning in de regio Veldhoven. U krijgt onafhankelijk hypotheekadvies waar u echt iets aan heeft.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Koopgarant 'thuis' Veldhoven

Huurt u een huurwoning bij 'thuis en wenst u deze te kopen dan bent u bij Roots Financieel Advies aan het juiste adres. Bij Roots Financieel Advies krijgt u inzicht en een objectief, onafhankelijk en deskundig financieel advies inzake uw mogelijkheden omtrent de woning. Roots Financieel Advies heeft keuze uit het grootste aanbod hypotheekverstrekkers en een van de laagste adviestarieven van de regio. Ik beantwoord hierbij de volgende vragen: wat kan ik maximaal lenen? Wat is de beste hypotheek voor mij? Waar moet ik op letten bij het sluiten van een hypotheek?

Woonstichting ’thuis heeft naast huurwoningen ook woningen te koop. Een deel van deze koopwoningen biedt ’thuis aan met toepassing van Koopgarant. Bij Koopgarant krijgt u van ’thuis een korting. ’thuis hanteert hierbij als uitgangspunt een korting van 25% op de aankoopprijs van de woning. Deze korting betekent lagere maandlasten. Wilt u uw woning later weer verkopen dan koopt ’thuis de woning gegarandeerd van u terug. De winst of het verlies deelt u dan samen.

Wat is koopgarant?

Lagere koopprijs

Als u een woning met Koopgarant koopt, betaalt u een stuk minder. Omdat u de woning met korting koopt, is het veel voordeliger dan het kopen van een andere willekeurige woning. Dat scheelt behoorlijk in uw maandlasten.

Terugkoopgarantie

Met een woning die u via Koopgarant van  ’thuis  koopt, weet u zeker dat u uw woning altijd weer kunt verkopen. Dit komt omdat  ’thuis een terugkoopplicht heeft: zij zijn verplicht om uw woning terug te kopen wanneer u dat wilt. U hoeft zicht dus geen zorgen te maken dat u de woning in de toekomst niet kunt verkopen. Hier staat wel tegenover dat u uw woning niet op de vrije markt kunt aanbieden. U moet de woning dus altijd aan ’thuis te koop aanbieden.

Winst en verlies delen

Op het moment dat u de woning wilt verkopen, wordt deze getaxeerd door een onafhankelijke taxateur. Aan de hand van de taxatie wordt de waarde van de woning bepaald. Als de woning minder waard is geworden, neemt ’thuis een deel van het verlies voor haar rekening. Als uw woning meer waard is geworden, krijgt u een deel van de winst! Een en ander is afhankelijk van het kortingspercentage Koopgarant en de plaats waarin de woning gelegen is.

Erfpacht

Kopen via Koopgarant betekent dat de woning helemaal van u is. Met de daarbij behorende hypotheekrenteaftrek, rechten en verplichtingen. De grond van een Koopgarantwoning wordt uitgegeven in erfpacht. De afkoop van de erfpacht is een onderdeel van de verkoopprijs. U betaalt dus geen periodieke erfpachtcanon meer. De erfpacht is nodig om de bijzondere Koopgarantvoorwaarden juridisch goed vast te leggen.

Uw woning verbouwen

Als u een woning via Koopgarant heeft gekocht, kunt u natuurlijk zelf bepalen of u de woning wilt verbouwen. Zo wilt u misschien een nieuwe keuken of een badkamer plaatsen. Als u uw woning verbouwt, kan dit betekenen dat de waarde van de woning stijgt. Als u zelf de woning verbouwt, heeft u ook zelf recht op de winst die dat oplevert! Bij terugkoop zal de taxateur vaststellen wat de waardestijging als gevolg van de verbouwing is. Deze waardestijging komt voor 100% bij u terug.


Bent u van plan een huurwoning bij ’thuis te kopen en wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen? Ik geef u onafhankelijk en objectief hypotheekadvies in de regio Veldhoven.  Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. Deze is voor u gratis en vrijblijvend.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Veelgestelde vragen

Om u te laten zien wat ik eventueel voor u kan betekenen als starter heb ik de meest gestelde vragen van mijn klanten omtrent de eigen woning hieronder voor u beschreven.

 • Hoeveel kan ik maximaal leven voor mijn hypotheek?
 • Ik heb geen vast contract. Kan ik dan toch een hypotheek afsluiten?
 • Hoeveel is mijn woning waard?
 • Hoe zien de ontwikkelingen op de woningmarkt eruit?
 • Is het beter om een woning te huren of te kopen?
 • Waar moet ik op letten bij de aankoop van een eigen woning?
 • Past bestaande bouw of nieuwbouw beter bij mij?
 • Wat betekent de aankoop van mijn eerste woning voor mijn totale financiële huishouden?
 • Kan ik als ondernemer ook een hypotheek regelen?
 • Wat is een hypotheek?
 • Welke hypotheekvormen zijn er?
 • Wat is het verschil tussen annuitair en lineair?
 • Waar moet ik op letten bij het sluiten van een hypotheek?
 • Hoe hoog is het hypotheekbedrag wat ik nodig heb?
 • Is het verstandig om mijn spaargeld in te brengen?
 • Welke hypotheekverstrekker past het best bij mij? Hoe kies ik de beste hypotheek van de juiste aanbieder?
 • Is het mogelijk voor mij om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten? Wat kan ik maximaal lenen met NHG?
 • Welke hypotheekrente past het best bij mij? Wat is de actuele hypotheekrente?
 • Hoe kan ik bij aankoop van een woning de risico’s van overlijden of arbeidsongeschiktheid het best afdekken voor mij en mijn gezin?
 • Voor welke verzekeringen kan ik me het best verzekeren?
 • Welke belastingzaken komen er kijken bij aankoop van een woning? Welke financieringskosten zijn aftrekbaar voor de belasting?

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen