Werkloosheid

Bent u of uw partner uw baan kwijt? Uw financiële toekomst kan er dan voor u onzeker uitzien. Vaak valt u op dit moment in inkomen terug en krijgt u een WW-uitkering. De duur van deze uitkering is afhankelijk van de periode dat u heeft gewerkt. Als u na afloop van de WW-uitkering nog geen baan heeft komt u in sommige situaties terecht in de bijstand.

Er is echter een probleem en dat is dat uw maandlasten gelijk blijven. Welke gevolgen heeft dit voor uw huis en uw hypotheek? Kunt u nog in uw huis blijven wonen? In sommige gevallen kan het zo zijn dat u op termijn uw woning gedwongen moet verkopen.


Bent u werkloos geworden en wilt u advies over uw nieuwe financiële situatie? Of wilt u weten hoe uw situatie eruit ziet na werkloosheid? Neem dan gerust contact op. Een eerste gesprek is vrijblijvend mits u in Veldhoven of omgeving woont.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

Werkloosheid en hypotheek

U wilt toch ook niet uw woning moeten verkopen bij werkloosheid?

Werkloosheid overkomt u vaak onverwachts. U bent er meestal niet goed op voorbereid. Om niet voor verrassingen te komen staan als het u toch overkomt is het verstandig inzicht te hebben in uw financiële situatie na werkloosheid. Ik breng dit voor u in kaart. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent als het u overkomt. Ook zoek ik voor u naar oplossingen die werkloosheid beperken en/of uitsluiten.

Inkomen verruimen / Belastingen / Budgetteren / Hypotheekverstrekker / Woning verkopen / Woonlastenverzekering / Woonlastenfaciliteit


Bent u werkloos geworden en heeft u onzekerheden over het aanhouden van uw woning? Ik maak graag een kennismakingsafspraak met u als in de regio Veldhoven woont om u bij te staan in dit proces.

Inkomen verruimen

Het kan zijn dat u recht heeft op toeslagen via de belastingdienst. Ook kan het zo zijn dat de gemeente speciale kosten en/of voorzieningen voor u vergoed. Ik adviseer u over deze mogelijkheden zodat u niets misloopt waar u recht op heeft.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u als u in Veldhoven of omgeving woont.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Belastingen

Soms komt u ook in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Ik vraag dit samen met u na bij de gemeente waar u woont.


Advies over kwijtschelding van gemeentelijke belastingen nodig? U woont in de omgeving van Veldhoven? Ik kom graag bij u langs voor een kennismakingsafspraak en probleemanalyse van uw persoonlijke financiële situatie.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Budgetteren

Het is belangrijk te zorgen voor een goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit is belangrijk omdat u dan niet voor verrassingen komt te staan. Ik ondersteun u als budgetcoach bij het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

De bank en uw woning

  • Hypotheekverstrekker

In de praktijk zie ik vaak dat mensen niet in contact blijven met hun hypotheekverstrekker als ze even de hypotheek niet meer kunnen betalen. Neem dus tijdig met mij contact zodat we samen in gesprek kunnen blijven met uw hypotheekverstrekker. Deze wil immers graag dat u uw rente kunt blijven betalen bij werkloosheid.

  • Woning verkopen

Is de werkloosheid van langere duur? Dan kan het noodzakelijk zijn uw woning te verkopen. U kunt hierbij een restschuld overhouden. Ik adviseer u over de gevolgen van uw keuzes zodat u een gewogen beslissing kunt nemen welke keuze het best past bij uw situatie.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Woonlastenverzekering

Veel mensen sluiten bij het aangaan van een hypotheek een woonlastenverzekering af. Deze keert uit bij een daling als gevolg van werkloosheid. Niet iedereen is zich bewust van de aanwezigheid van deze verzekering. Gedurende een bepaalde tijd worden de hypotheeklasten dan voor u vanuit deze verzekering betaald.


Wilt u meer weten over de woonlastenverzekering? Bel of maak contact via de website. Indien u in de omgeving van Veldhoven woont dan kom ik graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend gesprek. 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Woonlastenfaciliteit NHG

Als u een hypotheek heeft afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie en u bent (buiten uw schuld) werkloos geraakt dan kunt u in veel gevallen aanspraak maken op deze faciliteit van NHG. U ontvangt dan een borgstelling voor een aanvullende hypotheek die wordt gebruikt om maximaal twee jaar een deel van uw lasten te betalen. Deze faciliteit is er om een gedwongen verkoop van uw woning te voorkomen.


Advies over NHG nodig? U woont in de omgeving van Veldhoven? Ik kom graag bij u langs voor een (vrijblijvende) kennismakingsafspraak. Deze eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend voor u.

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina meer advies over werkloosheid en hypotheek of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen