Gezinsuitbreiding

Bent u zwanger of is er pas een kindje geboren? Allereerst wil ik u en uw partner van harte feliciteren! Waarschijnlijk bent u al met volle teugen aan het genieten van alles wat komen gaat. Tegelijkertijd is dit een goed moment om na te denken over de financiële toekomst van uw gezin. De aanpassing van de financiële situatie blijft in veel gevallen vaak beperkt tot het regelen van verlof, kinderopvang en het openen van een spaarrekening voor de kleine bij de bank. Mijn inziens is dit niet genoeg!

Roots Financieel  Advies adviseert u over de financiële gevolgen bij gezinsuitbreiding.Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

 

Onafhankelijk financieel advies

Gezinsuitbreiding

Weet u wat een kind precies kost?

Ondanks dat het misschien niet uw eerste prioriteit heeft, vind ik het erg belangrijk om juist wel even stil te staan bij de directe gevolgen van deze gezinsuitbreiding op uw toekomstige financiële situatie. Want weet u wel wat de financiële gevolgen zijn van het krijgen of hebben van een kind? Weet u wat een kind kost? Samen met u bekijk ik wat de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding  zijn voor uw persoonlijke situatie.

Kosten gezinsuitbreiding / Minder gaan werken  / Kinderen en pensioen / Schenken / Veelgestelde vragen


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Kosten gezinsuitbreiding

Bent u zwanger en verwacht u uw eerste kindje? Er verandert veel, ook op financieel gebied. Bent u hier goed op voorbereid?

Weet u wat er financieel verandert met de komst van een kind en op welke kosten kunt u rekenen? Heeft u goed nagedacht of een van jullie minder gaat werken als de baby er is? Wat zijn de gevolgen van minder werken voor uw financiële situatie? Ik kan u helpen met een antwoord op al uw financiële vragen omtrent de kosten van een kind. Deze kosten reken ik voor u door in een financieel plan. In dit plan schets ik voor u de gevolgen van gezinsuitbreiding op uw inkomen, bestedingen en vermogen.


Bent u woonachtig in de regio Eindhoven en verwacht u binnenkort gezinsuitbreiding? Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Minder gaan werken

U kunt minder uren gaan werken. Er gelden wel regels voor het aanvragen van de aanpassing van uw arbeidsduur. Samen met u breng ik uw situatie in kaart en adviseer ik wat voor u het beste is. Wanneer u woonachtig bent in de regio Eindhoven is een eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend voor u.
 • Voorwaarden minder werken

U kunt uw werkgever vragen het aantal uren dat u in de week werkt aan te passen. Dit kan alleen als het bedrijf minstens 10 werknemers heeft. De voorwaarden zijn:

 • U moet minimaal 1 jaar werken bij dezelfde werkgever op het moment dat u uw arbeidsduur wilt aanpassen.
 • Het gaat om een verandering in de uren in uw eigen functie.
 • Bent u ziek als u een verzoek om meer uren te werken indient? Dan wordt uw arbeidsduur pas aangepast als u weer beter bent.
 • Waarmee moet u rekening houden

Uw werkgever gaat meestal uit van de werktijden zoals u die voorstelt. Maar de volgende regels gelden:

 • U mag niet meer uren gaan werken dan de wet toestaat.
 • U mag de maximaal geldende arbeidstijd binnen uw sector niet overschrijden.

Uw werkgever past uw arbeidsovereenkomst aan als hij akkoord gaat met uw verzoek.

Gevolgen minder gaan werken

Als u meer of minder gaat werken:

 • gaat u minder verdienen;
 • bouwt u minder pensioen op;
 • zullen uw arbeidsvoorwaarden gelijk blijven als u minder gaat werken;
 • kan een uitkering lager uitvallen, als u een beroep op een uitkering doet

U ziet dus dat minder gaan werken grote gevolgen kan hebben voor uw financiële huishouden. Het is dus belangrijk u hierover te laten voorlichten om minder leuke verrassingen in de toekomst te voorkomen.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie bij gezinsuitbreiding kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Woont u in Eindhoven of Veldhoven?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

 

 

 

Kinderen en pensioen

 • Minder werken, minder pensioenopbouw

Vaak gaat een van u minder werken om een deel van de tijd voor de kinderen te zorgen. Wanneer u dit doet, gaat u ook minder verdienen. Dit heeft gevolgen voor uw pensioen. Met een deeltijdbaan bouwt u namelijk minder pensioen op dan wanneer u een volledige baan heeft.

 • Wezenpensioen

Naast uw pensioen bouwt u ook een nabestaandenpensioen op. Wanneer u overlijd voordat uw kinderen volwassen zijn krijgen zij een uitkering van uw pensioenuitvoerder. Dit noemt men wezenpensioen. Wanneer uit mijn advies blijkt dat dit niet genoeg is dan kunt u met een overlijdensrisicoverzekering zorgen dat uw kind een geldbedrag ontvangt wanneer u komt te overlijden.

 

 

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

 

 • Groter huis

Een belangrijke vraag waar u mee te maken krijgt is of uw huis groot genoeg is na de gezinsuitbreiding? Misschien moet u een nieuw, groter huis kopen. Of wilt u ergens anders gaan wonen. Bij het kopen van een huis komen ook veel pensioenzaken kijken. Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur kan ik u perfect adviseren wat betreft uw mogelijkheden om te verhuizen naar een andere of grotere woning.

 • Overlijden en pensioen

Als u of uw partner komen te overlijden valt er een salaris weg. Ondertussen blijven de uitgaven hetzelfde of worden soms zelfs hoger omdat u opvang voor de kinderen moet regelen. In sommige gevallen heeft u recht op een uitkering vanuit de algemene nabestaanden wet. In sommige gevallen komt er ook een uitkering vanuit het pensioenfonds van uw partner die overleden is. Om niet voor verrassingen te komen staan is het belangrijk voor u om mij uw financiële huishouden in kaart te laten brengen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

 

 

 

 

Schenken

Wilt u uw kind alvast wat geld geven in de vorm van een schenking dan zitten daar belastingvoorwaarden aan. Welk bedrag mag u uw kind geven, hoeveel mag u belastingvrij schenken en in welke vorm kan dat het beste? Wanneer u de regio Eindhoven woont kan ik op deze en nog veel meer vragen een antwoord geven.
 • Belasting over schenking

Hoeveel mag u belastingvrij schenken? Belasting moet worden betaald over een schenking hangt af van de waarde van de schenking die wordt gekregen. De belastingdienst heft schenkbelasting over alles wat u als schenking krijgt van iemand die in Nederland woont. Het tarief hangt af van de relatie van de ontvangen en de schenker. Ook is het percentage afhankelijk van het bedrag.

 

 

 • Vrijstellingen

U mag uw kind en/of pleegkind elk jaar een bedrag belastingvrij schenken van € 5229,-. Dit bedrag is per kind.

Wilt u meer weten over schenken aan kind of kleinkind en woont u in de regio Eindhoven? Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Veelgestelde vragen

Om u te laten zien wat ik eventueel voor u kan betekenen heb ik de meest gestelde vragen van mijn klanten uit de regio Eindhoven omtrent de geboorte van een kind hieronder voor u beschreven.

 • Hoeveel kost een kind eigenlijk?
 • Welke verzekeringen heb ik nodig of moeten worden aangepast?
 • Wat zijn de financiële gevolgen als ik of mijn partner minder gaan werken?
 • Wat kost kinderopvang in de regio Eindhoven en op welke toeslagen heb ik recht?
 • Wat zijn de regels voor zwangerschapsverlof, bevallingsverlof en ouderschapsverlof en wat zijn de financiële gevolgen van deze keuzes?

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

 

 

 • Wat betekent het krijgen van kinderen voor mijn pensioen?
 • Hoeveel mogen wij of opa en oma ons (klein)kind belastingvrij schenken?
 • Hoe regel ik de voogdij voor mijn kinderen bij overlijden van mijn partner en ik?
 • Hoe spaar ik het best voor mijn kinderen?

 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen