Extra aflossen

Als u overweegt extra af te lossen bedenk dan eerst of u dit geld wel wilt en kunt missen. Misschien heeft u dit geld wel nodig voor een fijne vakantie of een grote aankoop. Als u voor deze doeleinden moet gaan lenen betaalt u een hogere rente. Het is verstandig hiervoor spaargeld te reserveren.


Als u in de omgeving woont van Veldhoven en u wilt weten of u een bedrag kunt aflossen dan bent u bij Roots Financieel Advies aan het juiste adres. Ik sta u graag te woord. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt al veel duidelijk. Aarzel dus niet!

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

Extra aflossen hypotheek Veldhoven

U wilt toch ook de juiste keuze kunnen maken tussen wel of niet aflossen?

De keuze tussen wel of niet aflossen kunt u vaak alleen maar maken op basis van een gevoel. Want weet u wel wat voor u financieel en fiscaal de beste optie is? Ik reken het voor u uit en adviseer u welke keuze het best past bij uw persoonlijke financiële situatie.

Hypotheek vs Spaarrente / Kosten van aflossen / Geen of een kleine hypotheek / Extra aflossen en de bijleenregeling


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Woont u in de omgeving van Veldhoven? Neem dan nu contact op. Ik sta u graag te woord. 

Hypotheekrente vs Spaarrente

Als u extra aflost met spaargeld is dat niet altijd financieel verstandig. Als de rente op uw spaargeld na aftrek van de belasting uit box 3 meer opbrengt dan u aan hypotheekrente betaalt na renteaftrek dan is het niet verstandig om uw spaargeld hiervoor te gebruiken. Ik kan voor u in kaart brengen welke optie financieel en fiscaal voor u het beste is.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Als u in de omgeving van Veldhoven woont is een eerste kennismaking altijd gratis en vrijblijvend voor u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Kosten van aflossen

Aan een extra aflossing op uw hypotheek zijn meestal kosten verbonden. Zo betaalt u in de meeste gevallen een boeterente. Vaak kunt u per jaar een percentage boetevrij aflossen. Bij het aflopen van de rentevast periode kunt u meestal boetevrij aflossen. Daarnaast betaalt u bij volledige aflossing van uw hypotheek administratiekosten. Ik kan voor u bekijken wat uw boeterente is op het moment dat u een deel van uw hypotheek wilt aflossen.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet.  Een eerste afspraak is in de regio Veldhoven altijd gratis en vrijblijvend voor u. 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Geen of kleine hypotheek

Als uw hypotheek door aflossing daalt valt u mogelijk onder de Wet Hillen. U krijgt dan een aftrekpost als uw eigenwoningforfait groter is dan het bedrag aan rente wat u mag aftrekken. Laat u dus door mij adviseren wanneer u wilt gaan aflossen. Ik adviseer u dan welke optie past bij uw financiële situatie.


Wilt u meer weten over de wet Hillen? Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Extra aflossen en de bijleenregeling

Door af te lossen vergroot u de overwaarde van uw woning. Als u de woning verkoopt en binnen drie jaar een andere woning koopt moet u van de belastingdienst de overwaarde benutten voor deze nieuwe woning.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. 

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen