Eigen huis

Uw eigen huis moet een plek zijn waar u zich veilig voelt. Letterlijk is dit zo maar ook zeker in financieel opzicht. Uw woonlasten vormen namelijk een belangrijk deel van uw inkomen. De hypotheek op uw woning is vaak een van de grootste financiële beslissingen die u tijdens uw leven zult nemen. Kleine verschillen per maand kunnen over de volle looptijd vaak duizenden euro’s verschil uitmaken.

 


Ik vergelijk voor u alle hypotheken en hypotheekverstrekkers die er in Nederland worden aangeboden. Ik werk dan ook onafhankelijk en heb geen enkel belang bij een aanbieder. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

 

Onafhankelijk financieel advies

Een eigen huis

U wilt toch ook de laagste hypotheekrente tegen de voor u beste voorwaarden?

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen. Vaak is het voor u lastig om zelfstandig een gefundeerde keuze te maken tussen deze hypotheekvormen en de hypotheekrente die bij u past. U ontvangt van mij altijd een objectief en onderbouwd advies. Als erkend en onafhankelijk hypotheekadviseur zorg ik er samen met u voor dat uw financiering geen bron van zorgen wordt. Door mijn onafhankelijkheid kan ik u het juiste advies geven wat betreft de financiering van uw woning en u hierbij geheel financieel ontzorgen.

Huren of kopen  /  Verhuizen of verbouwen  /  Verlengen of oversluiten /   Risico’s  /   Extra aflossen / Second opinion / 

Veelgestelde vragen

Huren of kopen

 • Huren

Er is een moment dat u voor de keus komt te staan om een woning te kopen of te huren. Zowel aan kopen als huren zitten voor- en nadelen. Bij kopen bouwt u vermogen op maar zijn alle onderhoudskosten voor uzelf. Bij huren zijn de voor- en nadelen precies omgekeerd. Ik adviseer u open en eerlijk bij de keuze tussen huren of kopen zodat u de juiste keuze kunt maken die past bij uw financiële situatie.

 • Eerste huis kopen (startershypotheek)

Als starter op de woningmarkt koopt u voor de eerste keer een eigen huis. Vaak is de kennis beperkt en weet u niet waar te beginnen. Vaak zit u met vragen als; Hoeveel kan ik lenen? Wat is een hypotheek? Welke hypotheekvormen zijn er? Kom ik voor bepaalde startersleningen in aanmerking? Speciaal voor u als starter op de woningmarkt bied ik een uitgebreid pakket aan diensten aan.


Bij Roots Financieel Advies bent u aan het juiste adres voor een startershypotheek in de regio Veldhoven. Starters vinden in Roots Financieel Advies een van de goedkoopste hypotheekadviseurs van de regio Veldhoven.  Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Verhuizen of verbouwen

 • Ander huis kopen (verhuizen)

Bezit u op dit moment een eigen woning en wilt u verhuizen naar een andere koopwoning in de regio Veldhoven? Hoewel u al eerder het hele hypotheekadviestraject hebt doorlopen, is het een goed idee om u ook bij deze verhuizing door mij te laten adviseren. Ik bekijk dan voor u of het verstandig is om uw hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker of uw hypotheek mee te nemen naar uw nieuwe woning. 

 • Verbouwen / verbeteren bestaande woning (hypotheek verhogen)

U kunt op veel verschillende manieren een verbouwing financieren.  Als u van plan bent te gaan verbouwen is het prettig als u een hogere inschrijving hebt geregeld bij de notaris. U kunt dan zonder tussenkomst van deze notaris uw hypotheek verhogen tot het maximale ingeschreven bedrag. Dit natuurlijk wel afhankelijk van uw inkomen en de waarde van uw woning. U kunt een tweede hypotheek, consumptief krediet of krediet op basis van de overwaarde van uw woning afsluiten. Wanneer u woonachtig bent in de regio Veldhoven kan ik u adviseren hoe u deze verbouwing het beste kunt financieren.


Roots Financieel advies helpt u bij het realiseren van uw verbouwing wanneer u woonachtig bent in de regio Veldhoven. Doordat ik kan en mag bemiddelen voor bijna alle hypotheekverstrekkers kan ik u bijna altijd van dienst zijn. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Verlengen of oversluiten

 • Rentevastperiode loopt af (hypotheek verlengen)

Als de renteperiode van uw hypotheek afloopt moeten er met de hypotheekverstrekker nieuwe afspraken worden gemaakt over het verlengen van de hypotheekrente. Wanneer u in de omgeving van Veldhoven woont is dit voor u een goed moment om uw hele hypotheek eens door mij tegen het licht te houden. Bij het einde van de rentevaste periode kunt u meestal boetevrij iets veranderen aan uw hypotheek. U heeft hierbij wel de advieskosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Toch kan het ondanks deze kosten voor u voordelig zijn met mij contact op te nemen om te bekijken of er een voordeel valt te behalen voor u.

 • Oversluiten

Wenst u lagere maandlasten of wenst u een hypotheek die beter bij u past? U kunt in dit geval misschien wel uw hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. U kunt dan wel te maken krijgen met kosten zoals: notaris- en taxatiekosten, boeterente en de kosten van het nieuwe hypotheekadvies. Of het voor u verstandig is uw hypotheek over te sluiten wil ik graag voor u berekenen. Dit is voor u gratis en geheel vrijblijvend wanneer u in de regio Veldhoven woont.

 • Extra aflossen hypotheek

Het kan verstandig zijn voor u om ieder jaar extra af te lossen op uw hypotheek. U mag per lening een bepaald percentage per jaar aflossen. Meestal is dit 10 of 20% van de oorspronkelijke hoofdsom. Wanneer u meer wilt aflossen kan het zo zijn dat u een boete moet betalen.

 • Second opinion

Heeft u elders een hypotheekadvies en offerte ontvangen en wilt u weten of de kwaliteit van het hypotheekadvies en hypotheekrente goedkoper kunnen? Ik beoordeel het advies en de offerte voor u en kijk of  de kwaliteit van het hypotheekadvies en hypotheekrente beter kunnen. Ik kijk hierbij niet alleen naar de laagste hypotheekrente. Voor mij is het belangrijk dat de maandlasten en voorwaarden passen bij uw persoonlijke wensen en situatie. Kortom de beste prijs/kwaliteit verhouding.


Doordat niet alle onafhankelijke hypotheekadviseurs alle hypotheekverstrekkers kunnen aanbieden kan het voorkomen dat uit de second opinion blijkt dat een hypotheekadvies via Roots Financieel Advies tegen betere hypotheekvoorwaarden gesloten kan worden en tegen een lagere hypotheekrente. Of dit in uw geval ook zo is wil ik graag voor u bekijken als u woonachtig bent in de regio Veldhoven. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Risico's en uw hypotheek

 • Arbeidsongeschiktheid en hypotheek (AOV)

Het blijkt dat wanneer mensen arbeidsongeschikt raken het moeilijk is om de kosten van een eigen huis te blijven betalen. Veel adviseurs adviseren dan ook een woonlastenverzekering af te sluiten. Het blijft dan voor u mogelijk uw hypotheek te blijven betalen als u in de toekomst plotseling arbeidsongeschikt wordt. Wanneer u arbeidsongeschikt bent denkt u misschien dat u geen hypotheek af kunt sluiten. Dit is niet altijd het geval. Het is wel moeilijker maar niet altijd onmogelijk. Bent u van plan een woning te gaan kopen in Veldhoven of omgeving en bent u arbeidsongeschikt? Neem dan gerust met mij contact op om uw mogelijkheden te bekijken.

 • Werkloosheid en hypotheek (WW)

Bent u woonachtig in de regio Veldhoven en bent u of uw partner uw baan kwijt? Uw financiële toekomst kan er dan voor u onzeker uitzien. Vaak valt u op dit moment in inkomen terug en ontvangt u een ww uitkering en in sommige gevallen kan het zo zijn dat op termijn uw woning gedwongen verkocht moet worden.  Kunt u de gevolgen van werkeloosheid op uw hypotheek ook niet overzien? Woont u in de regio Veldhoven? Neemt u dan gerust eens contact op met mij om te laten bekijken wat uw situatie is bij werkeloosheid.

 • Echtscheiding

Bij een scheiding staat uw wereld op z’n kop. U moet wanneer u gaat scheiden veel financiële zaken regelen. Uw woning en uw hypotheek zijn hier een belangrijk onderdeel van. U moet voor uzelf vragen beantwoorden als: Wie blijft er in het huis wonen? Is dit financieel mogelijk? Of moet het huis verkocht worden? Eventuele overwaarde van uw woning dient onderling verrekend te worden.  Als u alimentatie moet betalen voor uw ex-partner, dan heeft dit gevolgen voor de maximale hypotheek die u kunt afsluiten. Als u zelf alimentatie ontvangt dan kunt u dit als inkomen zien.

 • Betalingsproblemen

Kunt u uw hypotheek niet meer betalen of verwacht u betalingsproblemen? Dat kan gebeuren door (echt)scheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of doordat uw partner overlijdt. Ik bied u allerlei handvatten om ervoor te zorgen dat uw betalingsproblemen niet erger worden. Samen met u ga ik deze betalingsproblemen te lijf.

Bent u woonachtig in de omgeving van Veldhoven en wilt u weten hoe uw situatie eruit ziet wanneer u gaat scheiden?Als u de bovenstaande vraag bevestigend kunt beantwoorden is het verstandig met mij contact op te nemen. Ik geef u een antwoord op al uw financiële vragen omtrent een scheiding. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Veelgestelde vragen

Om u te laten zien wat ik eventueel voor u kan betekenen heb ik de meest gestelde vragen van mijn klanten uit de regio Veldhoven omtrent een eigen huis hieronder voor u beschreven.

 • Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek?
 • Hoe ontwikkelt de woningmarkt zich op dit moment in de regio Veldhoven?
 • Is het voor mij beter een huis te  huren of te kopen?
 • Waar moet ik op letten bij de aankoop van een eigen huis in Veldhoven?
 • Ben ik iemand voor bestaande bouw of nieuwbouw?
 • Waar moet ik op letten bij de verkoop van mijn huidige woning?
 • Wat betekent de aankoop van mijn woning voor mijn totale financiële huishouden?
 • Kan ik als ondernemer of zzper ook een hypotheek afsluiten?
 • Wat is een hypotheek?
 • Welke hypotheekvormen zijn er?
 • Waar moet ik op letten als ik een hypotheek afsluit?
 • Wat is het hypotheekbedrag wat ik nodig heb?
 • Is het verstandig mijn overwaarde of eigen vermogen in te brengen in mijn woning?
 • Welke hypotheek past het best bij mij?
 • Hoe kies ik de juiste hypotheekverstrekker?
 • Is Nationale Hypotheek Garantie (NHG) iets voor mij? Wat kan ik maximaal lenen met NHG?
 • Welke hypotheekrente past bij mij? Lange of korte termijn?

 

 

Zijn de bovenstaande vragen voor u herkenbaar en zoekt u ook een antwoord op deze vragen? Bent u woonachtig in de regio Veldhoven? Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 • Hoe kan ik de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en overlijden het beste afdekken?
 • Welke verzekeringen zijn verstandig om af te sluiten bij een eigen huis?
 • Met welke belastingzaken moet ik rekening houden bij de aankoop van een eigen woning in Veldhoven?
 • Welke financieringskosten zijn aftrekbaar?
 • Is het verstandig mijn bestaande hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning in Veldhoven?
 • Is het verstandig mijn hypotheek over te sluiten?
 • Kan ik mijn hypotheeklasten (tijdelijk) verlagen?
 • Hoe regel ik het met mijn hypotheek als ik ga scheiden?
 • Mijn rentevaste periode loopt af. Kan ik een lagere rente krijgen?
 • Is het interessant om meer af te lossen op mijn hypotheek?
 • Kan ik meer lenen en mijn hypotheekbedrag verhogen?
 • Kan ik mijn verbouwing of verbetering aan de woning financieren?
 • Kan ik een extra hypotheekbedrag opnemen als aanvulling op mijn pensioen?
 • Hoe kan ik het best mijn hypotheekbedrag verhogen?
 • Is de hypotheekrente nog steeds aftrekbaar als ik extra ga lenen?
 • Ik heb een nieuwe woning gekocht in Veldhoven. Kan ik het bedrag wat ik extra nodig heb financieren?

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen