Ander huis kopen

Heeft u het besluit genomen om te gaan verhuizen naar een andere koopwoning? Wat gebeurt er in dit geval met uw huidige hypotheek? Hoe kunt u het nieuwe huis betalen als het oude huis nog niet is verkocht?

Hoewel u al eerder het hele koopproces heeft doorlopen, is het een goed idee om u bij deze verhuizing door mij te laten adviseren. Het kopen van een nieuw huis roept immers veel financiële vragen op. Deze vragen beantwoord ik voor u.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. Deze eerste afspraak is altijd gratis en vrijblijvend voor u. 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

Verhuizen in Veldhoven.

U wilt toch ook de juiste keuze kunnen maken tussen blijven of verhuizen?

Wanneer is het nu verstandig om een woning te kopen en wanneer niet? Is het verstandig uw woning te verbouwen of is het beter om uw woning te gaan verkopen en er een nieuwe voor terug te kopen? Omdat de invloed van deze factoren voor u misschien niet goed zichtbaar is help ik u bij de juiste keuze tussen verbouwen en verhuizen.

Hypotheek meenemen / Overwaarde / Overbruggingskrediet / Tijdelijke verhuur


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Hypotheek meenemen

Op uw oude woning heeft u een hypotheek. Als u een nieuwe woning koopt  heeft u twee mogelijkheden. U kunt de hypotheek meeverhuizen of u kunt een nieuwe hypotheek afsluiten.

  • Meeverhuizen

As u een andere woning heeft gekocht dan kunt u uw huidige hypotheek met dezelfde voorwaarden meenemen naar uw nieuwe woning. De rente voor de resterende periode, de hypotheekvorm, en de hoofdsom blijven hierbij hetzelfde.

  • Nieuwe hypotheek

U kunt er ook voor kiezen om uw huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten met andere voorwaarden. Het kan namelijk voordeliger zijn als de rente is gezakt om deze optie te kiezen.

Ik adviseer u welke optie voor u het beste is. U krijgt van mij diverse keuzes voorgelegd zodat u gefundeerd kunt bepalen of meeverhuizen of een nieuwe hypotheek de beste optie voor uw persoonlijke situatie is. Bij Roots Financieel Advies ontvangt u altijd een onafhankelijk, objectief, persoonlijk en deskundig advies.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. In de regio Veldhoven is deze eerste afspraak altijd gratis voor u. 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Overwaarde

Wanneer uw woning in de loop der jaren meer waard geworden is heeft u een overwaarde. Als u beslist te gaan verhuizen kunt u deze overwaarde gebruiken voor een nieuw huis. Als u overwaarde heeft op uw woning wordt de aftrek van de rente op uw nieuwe huis beperkt. U krijgt namelijk geen renteaftrek over het bedrag van de overwaarde van uw woning. Dit noemt men de bijleenregeling.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Overbruggingskrediet

Als u al een nieuwe woning heeft gekocht en uw oude huis nog niet verkocht kunt u de eventuele overwaarde van uw oude huis nog niet gebruiken om uw nieuwe huis mee te betalen. Een overbruggingskrediet kan hier de oplossing voor zijn. Hiermee kunt u toch over een deel van de overwaarde van uw oude huis beschikken.


Voor hypotheekadvies bij het verhuizen naar een nieuwe woning moet u bij Roots Financieel Advies zijn. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u. Deze eerste afspraak is voor u altijd gratis en vrijblijvend wanneer u woonachtig bent in de regio Veldhoven. 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Tijdelijke verhuur

Ook kunt u uw oude huis tijdelijk verhuren om op deze manier de lasten te kunnen dragen. Wanneer u uw oude woning wilt verhuren dient u wel toestemming te hebben vanuit de leegstandswet en uw hypotheekverstrekker.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Gaat u verhuizen en u bent op zoek naar advies? Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen?  Aarzel dan niet. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak!

Verder Lezen