Arbeidsongeschikt

Arbeidsongeschiktheid heeft een enorme impact. Ook financieel. Het blijkt dat bij arbeidsongeschiktheid het moeilijk is de kosten van een eigen huis te blijven betalen.

Er wordt dan ook door veel adviseurs geadviseerd een woonlastenverzekering af te sluiten. Het blijft dan voor u mogelijk uw hypotheek te blijven betalen als u in de toekomst plotseling arbeidsongeschikt wordt. Op welke vangnetten kunt u terugvallen? En welke voorzorgsmaatregelen kunt u zelf nemen? Neem voor een antwoord op deze vragen contact met mij op.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

Arbeidsongeschikt en hypotheek

U wilt toch ook niet uw woning moeten verkopen bij arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid overkomt u vaak onverwachts. U bent er meestal niet op voorbereid. Om niet voor verrassingen te komen staan als het u toch overkomt is het verstandig inzicht te hebben in uw financiële situatie na arbeidsongeschiktheid. Ik breng dit voor u in kaart. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent als het u overkomt. Ook zoek ik voor u naar oplossingen die arbeidsongeschiktheid beperken en uitsluiten.

WIA / Inkomen verruimen / Belastingen / Budgetteren / Hypotheekverstrekker / Woning verkopen / Woonlastenverzekering / Woonlastenfaciliteit


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

WIA

Als u in loondienstverband heeft gewerkt kunt u aanspraak maken op de wet Werk en Inkomen naar Arbeid. De duur van deze uitkering is afhankelijk van de periode dat u heeft gewerkt. De uitkering is vaak lager dan uw loondienstinkomen. Hierdoor krijgt u dus meteen te maken met een inkomstendaling. Ik maak voor u inzichtelijk hoe uw financiële situatie eruit ziet bij arbeidsongeschiktheid. Zo weet u precies welke maatregelen u moet nemen om te voorkomen dat u de hypotheek niet meer kunt betalen.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Inkomen verruimen

Het kan zijn dat u recht heeft op toeslagen via de belastingdienst. Ook kan het zo zijn dat de gemeente speciale kosten en/of voorzieningen voor u vergoed. Ik adviseer u over deze mogelijkheden zodat u niets misloopt waar u recht op heeft.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Belastingen en budgetteren

  • Belastingen

Soms komt u ook in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Ik vraag dit samen met u na bij de gemeente waar u woont.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

  • Budgetteren

Het is belangrijk te zorgen voor een goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit is belangrijk omdat u dan niet voor verrassingen komt te staan. Ik ondersteun u als budgetcoach bij het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

De bank en woning verkopen

  • Hypotheekverstrekker

In de praktijk zie ik vaak dat mensen niet in contact blijven met hun hypotheekverstrekker wanneer ze even de hypotheek niet meer kunnen betalen. Neem dus tijdig met mij contact op zodat we samen in gesprek blijven met uw hypotheekverstrekker. Deze wil immers graag dat u uw rente kunt blijven betalen bij arbeidsongeschiktheid.

  • Woning verkopen

Is de arbeidsongeschiktheid van langere duur dan en heeft u geen zicht op verbetering? Het kan dan noodzakelijk zijn uw woning te verkopen. U kunt hierbij een restschuld overhouden. Ik adviseer u over de gevolgen van uw keuzes zodat u een gewogen beslissing kunt nemen welke keuze het best past bij uw situatie.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Woonlastenverzekering

Veel mensen sluiten bij het aangaan van een hypotheek een woonlastenverzekering af. Deze keert uit bij een daling als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Niet iedereen is zich bewust van de aanwezigheid van deze verzekering. Gedurende een bepaalde tijd worden de hypotheeklasten dan voor u vanuit deze verzekering betaald.


Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Woonlastenfaciliteit NHG

Wanneer u een hypotheek heeft afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie en u bent arbeidsongeschikt, dan kunt u aanspraak maken op deze faciliteit van NHG. U ontvangt dan een borgstelling voor een aanvullende hypotheek die wordt gebruikt om maximaal twee jaar een deel van uw lasten te betalen. Deze faciliteit is er om een gedwongen verkoop van uw woning te voorkomen.


Wilt u meer weten over arbeidsongeschiktheid en hypotheek? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina meer weten over arbeidsongeschiktheid en hypotheek?  Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen