Scheiden & hypotheek

Bij een scheiding staat uw wereld vaak op z’n kop. U moet veel financiële zaken regelen. Uw woning en uw hypotheek zijn hier een belangrijk onderdeel van.

U moet voor uzelf vragen beantwoorden als: Wie blijft er in het huis wonen? Is dit financieel mogelijk? Of moet het huis verkocht worden? Hoe ga je om met de huur of hypotheek? Dit zijn enkele zaken waarover u moet nadenken bij een scheiding. Ik geef u een antwoord op al uw vragen.


Gaat u scheiden en heeft u  gezamenlijk een hypotheek? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en indien u  in de regio Veldhoven woont maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Onafhankelijk financieel advies

Scheiden en uw hypotheek Veldhoven

U wilt zich toch ook niet druk maken om uw hypotheek bij een echtscheiding? 

Op het moment dat u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan staat uw hoofd vaak niet naar het in kaart brengen van de financiële en fiscale  gevolgen van een eventuele verkoop van uw woning. Toch is het belangrijk voor u om u op dit moment goed door mij te laten voorlichten zodat u bewuste keuzes kunt maken en weet wat de eventuele gevolgen van uw keuzes zijn. Ik breng deze voor u in kaart en adviseer u welke keuzes het beste zijn voor uw persoonlijke situatie.

Verkopen woning / Uitkopen partner / Echtscheiding en bijleenregeling / ConvenantHypotheekrenteaftrek


Woont u in de regio Veldhoven en bent u van plan te gaan scheiden? Mogelijk dat ik iets in uw situatie kan betekenen. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verkopen woning

Als u beiden vertrekt uit de woning en u de woning wilt verkopen werkt de huidige economische situatie niet erg mee. Toch heeft u de mogelijkheid de woning op dat moment te verkopen. Eventuele overwaarde moet u afhankelijk van de eigendomsverhouding verdelen. Eventuele restschuld na verkoop van de woning moet ook verdeeld worden.


Als u gaat scheiden kan ik u mogelijk van dienst zijn.  Ik geef hypotheekadvies in de regio Veldhoven. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

uitkopen partner

U gaat uit elkaar? U bent samen met uw ex-partner eigenaar van de woning? U wilt deze woning overnemen? Uw ex-partner moet dan worden uitgekocht. Wanneer u uw ex-partner uitkoopt moet u de eventuele overwaarde van de woning onderling verdelen. U heeft dan twee mogelijkheden:

  • Eigen geld of ander vermogen.
  • Verhoging van de hypotheek. Ik beoordeel voor u of uw inkomen toereikend is om de lopende hypotheek over te nemen.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Echtscheiding en bijleenregeling

Bij een verkoop wegens echtscheiding komt de bijleenregeling om de hoek kijken. U moet de vrijkomende overwaarde (ook wel: eigenwoningreserve) tot drie jaar na de verkoop gebruiken voor de aankoop van een andere woning.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen?  Als u in de omgeving van Veldhoven  woont dan is een 1e kennismakingsgesprek kosteloos voor u. Aarzel dus niet!

 

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Convenant na 1 januari 2013

Als u na 1 januari 2013 een nieuwe lening afsluit om uw ex-partner uit te kopen bent u verplicht om deze lening volledig en minimaal annuitair of lineair af te lossen. Kiest u hier niet voor dan heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek.


Loopt uw scheiding mis op uw hypotheek? Wellicht kan ik u dan helpen. In de omgeving van Veldhoven is een kennismakingsgesprek kosteloos. Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Hypotheekrenteaftrek

Een afwikkeling van een scheiding duurt vaak enige tijd. Zolang niets is afgewikkeld bent u samen met uw partner nog steeds eigenaar van de woning. Ook als de woning voor u geen hoofdverblijf meer is blijft u recht houden op hypotheekrenteaftrek. De belastingdienst behandelt uw woning maximaal twee jaar nadat u de woning heeft verlaten als eigen woning. U heeft deze twee jaar nog recht op renteaftrek over uw deel van de schuld. Over uw deel van de woning moet u het eigenwoningforfait aangeven. Als u heeft afgesproken dat de achterblijver in de woning mag blijven wonen moet die persoon de helft van het eigenwoningforfait opgeven als ontvangen alimentatie. De andere persoon kan dit eigenwoningforfait dan weer aftrekken als betaalde alimentatie.

Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Financieel plan

Alle bovenstaande vragen kan ik voor u beantwoorden. Wanneer u echter de zaken grondig wilt aanpakken kunt u bij mij ook kiezen voor een op maat gemaakt financieel plan. Een financieel plan vormt voor mij de basis van een goed financieel advies. Het financieel plan van Roots Financieel Advies geeft u een compleet overzicht van uw inkomenspositie bij arbeid…

Verder Lezen

Waarom Roots?

Ik ben geheel onafhankelijk en heb bij geen enkele financiële dienstverlener een belang. Ik heb dan ook maar een belang en dat is uw belang. Hierdoor kan ik u de toegevoegde waarde bieden die u verdient als klant. Ik ben open, transparant en ethisch en mijn doelen naar u toe zijn het wegnemen van onzekerheid, het financieel ontzorgen, het wegnemen van onrust en u een…

Verder Lezen

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze pagina weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening? Heeft u een financiële vraag die u eens voor wilt leggen aan een adviseur? Of heeft u een andere reden om contact met mij op te nemen? Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.

Verder Lezen