Een paar tips voor als jouw rentevaste periode binnenkort afloopt!

Meestal ontvang je drie maanden voor het aflopen van je rentevaste periode van je hypotheekverstrekker een voorstel met daarin een aanbod voor een nieuwe rentevaste periode. Dit aanbod hoeft natuurlijk niet het beste aanbod te zijn. Helaas is het lastig om in deze korte periode uit te zoeken of je ergens anders een betere rente kunt krijgen. Waar moet je nu eigenlijk op letten als jouw rentevaste periode binnenkort afloopt?

  1. Niet te lang wachten bij aflopen van de rentevaste periode

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn wacht dan niet te lang met dit te onderzoeken. Ruim voor de drie maanden dat je rentevaste periode afloopt kun je al je mogelijkheden onderzoeken. In het laatste jaar is de boeterente vaak al laag of helemaal niet aanwezig.

  1. Vergelijk hypotheekrente met voorwaarden

Het is verstandig niet alleen op basis van hypotheekrente te vergelijken. Ook de voorwaarden zijn erg belangrijk. Is het bijvoorbeeld mogelijk om tussentijds af te lossen of de hypotheek mee te verhuizen naar een nieuw huis?

  1. Oversluitkosten bij oversluiten hypotheek

Wanneer de rentevaste periode is afgelopen kan het interessant zijn om over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Je hoeft dan geen boetrente te betalen. Wel heb je kosten zoals: hypotheekakte, advieskosten en taxatiekosten. Je moet dus voor jezelf helder hebben of het rentevoordeel opweegt tegen deze kosten.

  1. Kies de juiste hypotheekvorm

Als je 10 jaar geleden je hypotheek hebt afgesloten is het verstandig om bij het aflopen van rentevaste periode te bekijken of de hypotheekvorm die je destijds hebt afgesloten nog wel bij je past. Heb je destijds een beleggingshypotheek afgesloten dan zul je deze misschien wel willen omzetten naar  een vorm die je meer zekerheid gaat geven in de toekomst. Er zijn veel redenen te verzinnen waarom de vorm van destijds niet meer bij je past.

Neem gerust eens contact op met Roots Financieel Advies om jouw persoonlijke situatie te bespreken of bel voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek kost u niets.

Laat een antwoord achter