Starterslening Veldhoven

Ben jij van plan om in Veldhoven een woning te gaan kopen lees dan snel verder.  Gemeente Veldhoven geeft starters een kans op de woningmarkt met de starterslening. Roots Financieel Advies helpt je gratis bij het invullen van het aanvraagformulier, het vervolg van de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de starterslening.

Wat is de starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt het kopen van jouw droomhuis toch echt mogelijk. Hierbij overbrugt de starterslening het verschil tussen de waarde van de woning en de maximale hypotheek bij een hypotheekverstrekker.

Deze starterslening is altijd een aanvulling op de hypotheek bij de hypotheekverstrekker. Roots Financieel Advies vraagt voor jou deze hypotheek aan. 

Voor wie is de starterslening?

 • Je bent meerderjarig en woont in Nederland.
 • Je hebt nog nooit een koopwoning gekocht.
 • De starterslening kun je zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw aanvragen.
 • Leeftijdsgrens en inkomensgrens zijn niet van toepassing.
 • CPO-project Kopersvereniging Oerle is niet bestemd voor deze regeling. 

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan de starterslening?

 • De eerste 3 jaar is de starterslening rente- en aflossingsvrij.
 • De starterslening kent een 15-jaars rente.
 • De maximale looptijd van de starterslening bedraagt 30 jaar.
 • Voor bestaande bouw en nieuwbouw mag de maximale aankoopprijs € 209.500,- bedragen.
 • De starterslening bedraagt maximaal 20% van de verwervingskosten en is maximaal € 30.000,-.
 • Het totaal van de twee hypotheken samen mag niet meer bedragen dan 102% van de marktwaarde van de woning.
 • De starterslening kan altijd boetevrij worden afgelost met een minimum van € 250,-.
 • De starterslening is altijd een tweede hypotheek.
 • De starterslening en de eerste hypotheek zij altijd onder de condities van Nationale Hypotheek Garantie.

Wat zijn de kosten verbonden aan de starterslening?

 • Aan de starterslening zijn afsluitkosten verbonden. Deze zijn: € 750,-.
 • De starterslening wordt altijd verstrekt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG rekent 1% borgtochtprovisie over de starterslening.
 • Als je na 3 jaar van mening bent dat je de maandtermijn niet kunt betalen kun je een hertoets aanvragen. De toets kost € 155,-. Deze kosten kunnen jaarlijks wijzigen.

Welke stappen moet ik ondernemen om een starterslening aan te vragen?

 1. Neem contact op met Roots Financieel Advies

Je neemt contact op met Roots Financieel Advies. Vervolgens melden wij je aan bij de gemeente Veldhoven. Als je aan alle voorwaarden voldoet die de gemeente stelt krijg je van hen een aanvraagset. Deze aanvraagset vullen wij voor je in. Samen met de benodigde documenten sturen wij jouw aanvraag door naar de SVn.

 1. Financiële beoordeling van de aanvraag door SVn

SVn controleert alle aangeleverde documenten en toets de aanvraag conform de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie en de gemeente Veldhoven. Als deze toetsing positief is stuurt SVn hiervan een bericht naar de gemeente Veldhoven. Na twee weken hoor je dan van de gemeente of je starterslening wel of niet krijgt. Dit bericht ontvang je altijd per brief.

 1. Je ontvangt een offerte van de starterslening

Als je een brief hebt ontvangen met daarin een toewijzing sturen wij alle ontbrekende documenten door naar SVn. Hierna ontvang je van SVn dan een offerte van de starterslening. Deze offerte laten wij door jou ondertekenen en sturen deze terug naar SVn.

 1. Je gaat naar de notaris

De benodigde aktes worden na ontvangst van de offerte door SVn opgemaakt en doorgestuurd naar de gekozen notaris. Vervolgens moet er een afspraak gemaakt worden bij de notaris om de stukken te ondertekenen. Het passeren van de twee aktes gaat altijd gezamenlijk. Dus de starterslening en de hypotheek van de hypotheekverstrekker passeren samen bij de notaris.

 1. Hertoets 

Na drie jaar vraag je indien nodig een hertoets aan. Ongeveer 3 maanden vóór de datum waarop je rente en aflossing moet betalen, krijg je van SVn een bericht dat je een hertoets kunt aanvragen. Als je inkomen op dat moment onvoldoende is om de volledige maandlast te betalen, vraag je een hertoets aan. Een hertoets kost op dit moment € 155,-.


Wil jij weten of ik iets in jouw situatie kan betekenen en ben je van plan om in Veldhoven een eerste woning te gaan kopen? Heb je vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta je graag te woord en maak geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met je. 

Laat een antwoord achter