Is rentemiddeling van uw hypotheek interessant of niet?

Rentemiddeling

Van oversluiten van de hypotheek zult u vast weleens hebben gehoord. Maar heeft u ook al eens van rentemiddeling gehoord? Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente en daardoor lagere maandlasten te krijgen. Rentemiddeling is bijzonder interessant voor huiseigenaren die nog veel jaren te gaan hebben in het afmaken van hun rentevaste periode, terwijl de hypotheekrente intussen fors gedaald is. Dankzij rentemiddeling kunt u dan toch profiteren van de rentedaling zonder dat u de hypotheek moet oversluiten naar een andere verstrekker.

Hoe werkt het precies?

Bij het afsluiten van rentemiddeling krijgt u een nieuwe rentevaste periode waarbij de eerder afgesproken hypotheekrente wordt gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Op dit moment is deze rente enkele procenten lager dan bijvoorbeeld in 2010.

Er is ook een nadeel aan rentemiddeling. Net als bij oversluiten van uw hypotheek betaalt  u een boeterente voor het aanpassen van de lopende rentevaste periode. Die boeterente wordt verwerkt in de nieuwe hypotheekrente. U hoeft de boete dus niet ineens te betalen. Bij oversluiten moet dit namelijk wel. 

Rentemiddeling kan alleen bij de hypotheekverstrekker waar uw hypotheek op dit moment is ondergebracht . Bij overstap naar een andere bank of verzekeraar is rentemiddeling dus niet mogelijk. Op dit moment bieden er nog maar weinig banken rentemiddeling aan. 

Wilt u weten of uw hypotheekverstrekker rentemiddeling aanbied of niet? Neem dan gerust vrijblijvend contact met Roots Financieel Advies op. 

Laat een antwoord achter