Oversluiten hypotheek biedt voordeel, ook voor u?

VEEL LAGERE MAANDELIJKSE LASTEN, ONDANKS BOETERENTE!

Op dit moment is de hypotheekrente erg laag. Historisch laag. Maar als uw hypotheek nog jaren vast staat profiteert u hier niet meteen van. Pas op het moment dat u uw hypotheek moet aanpassen kunt u pas kiezen voor een lagere rente. Wilt u toch nu voordeel hebben dan kunt u uw hypotheek oversluiten. Ook al heeft u een boeterente dan nog heeft u in veel gevallen een voordeel. 

Boeterente bij oversluiten hypotheek.

Wanneer u voor het einde van het aflopen van de rentevaste periode uw hypotheek oversluit, betaalt u een boete aan uw hypotheekverstrekker. Hierna profiteert u van een lagere rente en opnieuw zekerheid voor een aantal jaren. Hierdoor bent u verzekerd van lagere maandlasten voor een vaste periode. 

Aanvullende kosten naast boeterente.

Naast de boeterente moet u ook rekening houden met advieskosten voor de hypotheekadviseur, taxatatiekosten en notariskosten.

Zekerheid en voordeel voor langere tijd.

Met het oversluiten van uw uw hypotheek realiseert u voordeel op de lange termijn. U koopt dan zekerheid voor de toekomst.

Oversluiten hypotheek als uw huis onder water staat

Lukt het om uw hypotheek over te sluiten als uw huis onder water staat? Bij het oversluiten van uw hypotheek, hanteert de hypotheekverstrekker de huidige leennormen. In 2015 mag u maximaal 103% van de woningwaarde lenen. Op het moment dat uw huis flink in waarde is gedaald, dan kunt u op basis hiervan dus minder hypotheek krijgen dan vroeger. Oversluiten is in dit geval lastig maar niet onmogelijk. Een spaarvermogen om de kosten van oversluiten te betalen kan u dan helpen. 

Uw hypotheek oversluiten is door de lage hypotheekrente zeer aantrekkelijk. Op dit moment kunt u uzelf zekerheid geven van de lage lasten nu en in de toekomst. Het is een keuze die u zekerheid geeft. Wilt u weten of het mogelijk is?

Roots Financieel Advies biedt u een gratis oversluitcheck voor uw hypotheek aan. Hiermee krijgt u overzichtelijk in beeld of het oversluiten van uw hypotheek u meer voordeel en rentezekerheid oplevert. Deze oversluitcheck is gratis en vrijblijvend.

NEEM DIRECT CONTACT  OP

Laat een antwoord achter