Hypotheekrente kort of lang vastzetten?

Denkt u dat het een goed idee is om de hypotheekrente voor 30 jaar vast te zetten?

De hypotheekrente staat op dit moment erg laag. Wie de hypotheekrente voor een lange periode vastzet weet zeker dat de maandlasten stabiel zullen blijven. Dat geeft u rust. Maar deze rust kost u wel geld.

In sommige gevallen is langer vastzetten zeker een slim plan. U bent bijvoorbeeld tegen de 60 jaar en gaat binnen nu en tien jaar met pensioen en weet dat u vanaf dat moment een lager inkomen zult hebben. Als u dan op dit moment de hypotheek voor een lagere tijd vastzet zult u niet geconfronteerd worden met hogere maandlasten op een moment dat u deze eigenlijk niet kunt dragen.

Door uw hypotheek voor een langere periode vast te zetten koopt u zekerheid. Ook als u de de hypotheek voor een langere periode vastzet moet u blijven opletten. De hypotheekrente is afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek t.o.v. de waarde van uw woning. Als de hypotheek lager word of de waarde van uw woning stijgt is het verstandig contact op te nemen met uw onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze adviseur kan vervolgens voor u contact opnemen met de bank om deze wijziging door te geven. Dit heeft als gevolg dat de hypotheekrente lager zal worden. 

Goed bijhouden?

Dat moet u zeker doen. Ieder jaar als u de WOZ-beschikking van de gemeente ontvangt moet u contact opnemen met uw onafhankelijke hypotheekadviseur en hem/haar vragen wat het gevolg van deze beschikking is. 

Extra aflossen om lagere hypotheekrente te ontvangen?

Precies. Soms kunt u in een lagere risicoklasse komen door een paar duizend euro extra af te lossen. Dat kan 0,5 % procent rente per jaar voordeel opleveren. Neem dus nu contact op met uw onafhankelijke hypotheekadviseur om te onderzoeken wat uw voordeel kan zijn. 

Een gefundeerde keuze maken tussen kort of lang vastzetten begint bij een objectief, onafhankelijk en persoonlijk advies van Roots Financieel Advies. Wilt u weten of ik iets in uw situatie kan betekenen of heeft u vragen over mijn dienstverlening?  Aarzel dan niet. Ik sta u graag te woord en maak ik geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u.  

Laat een antwoord achter