4 tips waarom te kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Waarom gaan mensen voor een hypotheek eigenlijk nog naar een bank?

Deze vraag stel ik mij als onafhankelijke hypotheekadviseur steeds vaker. U wilt natuurlijk voor een hypotheekadvies niet de hoofdprijs betalen. Uit onderzoek blijkt dat mensen naar een bank gaan voor een hypotheek omdat het hypotheekadvies daar goedkoper zou zijn dan bij de onafhankelijke hypotheekadviseur. Zelf betwijfel ik dat het hypotheekadvies bij een bank goedkoper is. De advieskosten zijn inderdaad vaak lager maar de hypotheekrente is hoger. Laat uw hypotheekadviseur eens voor u doorrekenen wat de totale kosten zijn voor een periode van 30 jaar. Is uw onafhankelijke hypotheekadviseur dan nog duurder? Maar is de prijs eigenlijk wel zo belangrijk?

Hieronder leg ik uit waar u op moet letten bij het kiezen van een hypotheekadviseur.

Onafhankelijke adviseur of bank

Bij een bank krijgt u een eenzijdig advies. De hypotheekadviseur van de bank informeert u alleen over de producten van de bank. De producten van andere hypotheekverstrekkers komen hierbij niet aan bod. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt voor u de producten van meerdere aanbieders. Vraag eens aan uw onafhankelijke hypotheekadviseur voor hoeveel aanbieders hij/zij kan bemiddelen. Dit is voor u belangrijk en geeft aan hoe onafhankelijk uw hypotheekadviseur is.  Het verschil is dus het grotere aanbod wat de onafhankelijke hypotheekadviseur kan aanbieden. 

Prijs of kwaliteit

Niet alleen een groot aanbod van hypotheekverstrekkers telt natuurlijk. U wilt ook goed geadviseerd worden. Op http://www.advieskeuze.nl kunt u uw hypotheekadviseur beoordelen. Ook kunt u hier zoeken naar een hypotheekadviseur en hierbij beoordelingen lezen van bestaande klanten van de desbetreffende hypotheekadviseur. Op deze manier kunt u dus beter de kwaliteit van de hypotheekadviseur inschatten. Uit onderzoek is gebleken dat banken minder scoren op kwaliteit.

Diensten

Controleer goed wat de hypotheekadviseur allemaal doet voor de prijs. Dit kan nogal eens verschillen. Komen er aparte kosten bij voor het regelen van een overlijdensrisicoverzekering, woonlastenverzekering, overbruggingshypotheek, bankgarantie? Vraag dit dus goed na bij uw hypotheekadviseur.

Rente en premie

De bank biedt meestal maar één hypotheek en ook maar één verzekering (woonlasten- of overlijdensrisicoverzekering) aan.  Hierdoor bent u bij een bank duurder uit. Banken verdienen naast de advieskosten namelijk ook nog aan het product zelf.

Bent u van plan om naar uw bank te gaan voor het afsluiten van een hypotheek? Vergelijk eerst even de hypotheekrentes om zeker te zijn dat de rente bij de bank niet te hoog is. Als u dan toch tot de conclusie komt dat de hypotheekrente elders lager is dan kunt u het beste meteen contact opnemen met uw onafhankelijke hypotheekadviseur. 

Roots Financieel Advies is een persoonlijk en onafhankelijk financieel advieskantoor gevestigd in Veldhoven. Roots Financieel Advies heeft als specialisatie: hypotheken. Daarnaast adviseert Roots Financieel Advies u op het gebied van financiële planning en inkomensbeheer. Naast advies bemiddelen wij voor u in hypotheken, overlijdensrisicoverzekeringen en woonlastenverzekeringen.

Laat een antwoord achter